SZENTGOTTHÁRD - Szlovén konzulátus

Kossuth L. u. 39. sz. alatti Szlovén Konzulátus

9970 Szentgotthárd, Kossuth Lajos u. 39

Az ingatlan tulajdonosa/Immobile Owner: HPV Hungary Kft.
1026 Budapest, Pasaréti út 59.

1. ÉPÜLET ISMERTETÉSE

Szentgotthárd Kossuth Lajos u. 39.

A tárgyi létesítményt a tulajdonos 1997 vásárolta meg, majd ezt követően teljesen felújította. A Szlovén konzulátus részére reprezentatív irodát és lakást alakított ki.

Telepítés

Az ingatlant a Kossuth Lajos utca felől lehet megközelíteni. Az utcai behajtás és az épület mögötti részen viacolorral burkolt felület van melyen gépjárművek parkolására alkalmas. A főépület mögött került kialakításra egy két beállásos garázs.

Funkció

Az alagsorban tárolók, raktárak, valamint egy önálló lakásnak is használható helyiség kapott helyet vizesblokkal, teakonyhával. A földszinten a konzulátusi iroda került kialakításra, az azt kiszolgáló vizesblokkokkal, teakonyhával. Az újonnan épített tetőtérben pedig a konzul reprezentatív lakása valósult meg.

Az ingatlan adatai:

Szentgotthárd Kossuth Lajos u. 39.
HRSZ: 84, Telek területe:1368 m2,

Terület kimutatás

SZINTEK

Nettó terület

Nettó terület

Bruttó terület

 

m2

(1,6m) m2

m2

Alagsor :

171,3

171,3

215,8

Földszint :

175,9

175,9

215,8

Tetőtér :

188,1

165,8

215,8

Teljes terület összesen:

535,3

513,0

647,4

Teherhordó szerkezetek

A teherhordó falak 40 cm vastag nagyméretű tömör téglafalak, a meglévő födémek helyett új vb lemezfödém készült. A lépcső torony is új vb lemez zárófödémet kapott. A homlokzati és belső új nyílásoknál I acélgerendás kiváltások készültek. A főépület térdfalai, valamint a torony magasítása 30cm porotherm falazóblokkból készült. A falazat tetején végigfutó koszorú 25/25cm-es vb pillérekkel a födémszinti koszorúba van bekötve 1m-enként.

Ácsszerkezetek

Az új tetőszerkezet torokgerendás kialakítású az eredeti tetőforma megtartásával készült. Minden faszerkezetet tűzvédelmi gomba és rovarvédelmi bevonattal van kezelve.

Tetők vízelvezetése

A tetők külső vízelvezetésűek, függő-ereszcsatornás kialakításúak.
A tető fedése új tatai piros körszeletvágású hornyolt cseréppel történt.

Bádogos munkák

Az épületen a új csüngő ereszcsatornák, és lefolyók készülnek horganylemezből.

Lépcsők

A belső főlépcső lebegő előregyártott műkő lépcső mely teljesen fel let újítva. A tetőtérbe való feljutás új vb lépcső megépítésével biztosított.

Külső térelhatároló szerkezet

A külső térelhatároló szerkezetek 40 cm vastag nagyméretű tömör téglafalak. A vakolat teljes leverését követően az épület 5cm dryvit vakolattal kerül felújításra. A tetőtéri térdfal 30cm vtg. porotherm object falazóblokk.

Hőszigetelés

A külső térelhatároló szerkezetek 5cm dryvit vakolat rendszert kaptak. A vasbeton szerkezetek előtt további 5cm Heratekta került elhelyezésre.

A tetőtér a mennyezetnél 16 cm vtg-ú Therwoolin hőszigetelés került beépítésre, belső felületén páravédelemmel és gipszkarton burkolattal. Az alagsor fala kívülről 5 cm Perimate hőszigeteléssel készül. Az alagsor padlója 2x2cm lépésálló nikecell hőszigeteléssel készül.

Vízszigetelések

Az épületet szuterén padló szigetelésse két réteg bitumenes hegesztett vastag lemezel készült. A főfalakat át lettel vágva, a falak alatt utólagos falszigetelési rendszer került beépítésre.

Padlóburkolatok

A meleg burkolatok parketták ill. szőnyegpadlók. A vizes helyiségek jó minőségű 20/20 matt kerámia lapokkal burkoltak.
A földszinti váróban, valamint a meglévő lépcsőpihenőkön márvány lapok vannak, az új lépcsők gránitkerámiával burkoltak.

Válaszfalak

Minden új válaszfalat gipszkarton válaszfal rendszerben készült, a vizes helyiségeknél pára és gőzálló lapokkal. A pincei kazánfülke válaszfala 10 cm-es válaszfallap téglából készült.

Falburkolatok

A vizes helyiségekben I osztályú, 20/20 matt mázas kerámia került beépítésre a mennyezetig.
A teakonyhákban a falon csak a konyhabútor és a felső szekrény között készül fali kerámia burkolat. 
Az épületben minden belső vakolat el lett távolítva, és új vakolat készült. A vakolatok glettelése 3 rtg-ű diszperzites festést, míg a gipszkarton falaknál bandázsszalagos megerősítést, glettelése, és diszperziós, 3 rtg-ű festést alkalmaztunk.
A tetőtérben az összes ferde és függőleges gipszkarton szerkezeten, bandázsszalagos megerősítés, Tasso glass tapétázás, valamint 3rtg-ű diszperzites festés készült.

Álmennyezet

Az épületben a tetőtérben gipszkarton álmennyezet készül, acél tartóvázrendszerre, mely a tetőtérben a fedélszékhez csatlakozik.

Nyílászáró szerkezetek

A homlokzati ablakok új faszerkezetűek, hőszigetelő üvegezéssel készülnek. /k: 1,7 w/m2K/ Az új ajtók igényes kivitelű, acél tok és fa laminált szárnyszerkezetűek. 
A kiemelt helyiségek ajtói díszes fa tok és fílungos kazettás hangszigetelő fa szárnyszerkezetűek. A tetősíkban fekvő ablakok típus velux tetőablakok.
A garázs kapuja szekcionált Hörmann tipusú távvezérelt kiépítésű.

Közművek

Az épület jelenleg az összes közmű bekötésével rendelkezik. Jelenleg a tető esővize, zárt rendszerben az egyesített közcsatornába van elvezetve. A szennyvíz a meglévő csatornahálózatba van csatlakoztatva, az újonnan megépült belső és a telken létesítendő külső csatornarendszerrel.

Épületgépészet

Az épületben központi cirkogejzíres gáz fűtési meleg vizes rendszer került kialakításra, radiátoros hő leadókkal.
A legtöbb helyiség természetes szellőzéssel rendelkezik, az emeleti vizes helyiségek egy része a homlokzatra kivezetett körtővel tervezett. A tetőtéri kamra szellőzése gépi úton, kürtőkbe kötve van megoldva, a tetősík fölé kivezetve. Az épület egyes helyiségei mesterségesen hűtöttek, multi split rendszerű klímával. A használati melegvízet központilag állítjuk elő a kombi cirkogejzírekkel.

Villamos berendezések

A tárgyi létesítmény villanyszerelését a funkció adta igények szerint lett kialakítva.A szereléskor a MSZ 1600/1-15/1987. szabvány szerinti szerelvények valamint védőcsőbe húzott Cu vezetékek lettek beépítve.

Behatolást gátló szerkezetek

Az épület elektronikus riasztóval lett felszerelve.

Épületfelszerelések

A kerítésre a bejáratnál postaládák, kaputelefon, valamint a piktokgrammok igény szerint elhelyezendők.

A telken 6 gépjármű parkolása megoldott, melyből 2 db zárt garázsban.

Szuterén Alaprajz

* a kitakart irodák jelenleg ki vannak adva, ezért pillanatnyilag nem bérelhetőek.

Földszint Alaprajz

* a kitakart irodák jelenleg ki vannak adva, ezért pillanatnyilag nem bérelhetőek.

Tetőtér Alaprajz

* a kitakart irodák jelenleg ki vannak adva, ezért pillanatnyilag nem bérelhetőek.